IT ako služba - alebo ako skĺbiť výhody cloudu a vlastnej infraštruktúry


Každá väčšia či menšia firma si uvedomuje, že žije v digitálnej dobe. Objem dát neustále rastie a aby z nich spoločnosť dokázala vytvoriť hodnotu, narastajú aj požiadavky na IT infraštruktúru a služby. S tým zákonite súvisia aj väčšie nároky na IT tím, ktorý sa o infraštruktúru stará, a prirodzene aj zvyšujúce sa finančné náklady. Áno, riešením v istej oblasti môže byť využitie verejného cloudu, nie vždy je však toto riešenie vhodné a výhodné - mnohé firmy majú pochopiteľne obavu presunúť svoje kritické dáta a procesy „niekam“ mimo svojej on-premise infraštruktúry, nad ktorou by nemali stopercentnú kontrolu (a to aj napriek vysokej spoľahlivosti a bezpečnosti cloudových prevádzkovateľov). Nehovoriac o tom, že napríklad v prípade novej spoločnosti je ťažké odhadnúť, aká veľká bude v budúcnosti pracovná záťaž jej IT procesov a v konečnom dôsledku sa takéto tradičné cloudové riešenie môže predražiť.

Hewlett Packard Enterprise však ponúka odpoveď na tieto obavy. Vďaka hybridnému cloudovému riešeniu HPE GreenLake môžete využívať výhody cloudu, pričom samotná infraštruktúra zostáva priamo u Vás. Navyše, infraštruktúru si nekupujete - platiť budete len za to, čo reálne využijete. Vyhnete sa tak zbytočným vysokým prvotným nákladom na „nafúknutú“ infraštruktúru a ďalším výdavkom, ktoré súvisia s jej rozširovaním a spravovaním. Inými slovami, pri modeli HPE IT-as-a-service, založenom na reálnej spotrebe, platíte za úžitok, nie za infraštruktúru samotnú. Veď prečo platiť za niečo, čo naplno nevyužívate?

Stačí si vybrať z predkonfigurovaných riešení HPE GreenLake to, ktoré najlepšie vyhovuje Vašim požiadavkám, alebo si s pomocou našich expertov nakonfigurovať riešenie na mieru. Infraštruktúru Vám precízne a správne nasadíme a sprevádzkujeme a Vy sa následne venujete už len svojmu biznisu.

Všetky IT operácie sú riadené a monitorované cez užívateľské rozhranie HPE GreenLake Central. Toto rozhranie Vám umožní absolútnu kontrolu nad procesmi, optimalizáciu spotreby, plánovanie kapacity a manažment výdavkov v reálnom čase. A pritom je intuitívny, plne automatizovaný a škálovateľný. Svoje prostredie a procesy si teda s HPE GreenLake Central môžete nastaviť a prispôsobiť tak, ako potrebujete, aby bolo využitie zdrojov čo najefektívnejšie. 

Navyše, HPE ponúka svojim zákazníkom nástroj InfoSight, platformu pre prediktívnu analýzu založenú na umelej inteligencii, ktorá monitoruje stav a výkon infraštruktúry. Predstavte si technika, ktorý sa stará o Vašu infraštruktúru nonstop, problémy rieši okamžite, zároveň takto sleduje a opravuje tisícky podobných prostredí a tým pádom nedopustí, aby sa rovnaký problém vyskytol opäť inde. A celé to robí zadarmo. Kto by nechcel takéhoto zamestnanca? Týmto spôsobom dokáže HPE InfoSight odhaliť a vyriešiť až 86% problémov ešte predtým, než sa prejavia a ovplyvnia Vaše služby. Aj toto je ďalšia z výhod, ktorú získavate s riešeniami HPE.

Aby sme si to zhrnuli, HPE GreenLake predstavuje nový prístup k využívaniu IT, ktorý je založený na monitorovaní reálnej spotreby a následnej platbe len za to, čo využijete. Nepotrebujete teda investovať veľké prostriedky do IT infraštruktúry a starostlivosti o ňu, pričom si zachovávate kompletnú kontrolu nad dátami a procesmi. Zbavuje Vás nutnosti zbytočných zásahov do infraštruktúry a svoje zdroje môžete využiť tam, kde ich potrebujete viac. Celé riešenie je škálovateľné, ľahko integrovateľné a významne zrýchľuje proces nasadzovania Vašich nových služieb do prevádzky.

Bezpečnosť Vašich dát je u nás na prvom mieste, preto sa s dôverou s nami naplno ponorte do tohto „jazera“.


Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk